Pambuka Sawetara Plastik Kelas Pangan

Analisis Pangetahuan Kesehatan Botol Plastik PP, PC, PS, Plastik Tritan

Botol banyu plastik bisa dingerteni ing endi wae. Botol banyu plastik tahan rontog, gampang digawa, lan katon apik gayane, mula akeh wong sing milih botol banyu plastik nalika tuku botol banyu. Kasunyatane, umume masarakat ora ngerti bahan botol banyu plastik, lan biasane ora nggatekake klasifikasi lan keamanan bahan botol banyu, lan asring ora nggatekake keamanan bahan botol banyu.

Bahan-bahan umum kanggo botol banyu plastik yaiku Tritan, plastik PP, plastik PC, plastik PS. PC polikarbonat, PP polipropilena, PS polistirena, lan Tritan minangka bahan kopolester generasi anyar.

PP minangka salah sawijining bahan plastik sing paling aman saiki. Bisa tahan suhu dhuwur lan bisa digawe panas ing oven gelombang mikro. Tahan panas banget, nanging ora kuwat, gampang dipecah, lan transparane kurang.

1 (1)
1 (2)

Bahan PC ngemot bisphenol A, sing bakal diluncurake nalika kena panas. Asupan jangka panjang jumlah jejak bisphenol A bakal nyebabake kesehatan manungsa. Sawetara negara lan wilayah mbatesi utawa nglarang PC.

Bahan PS minangka bahan kanthi transparansi sing dhuwur banget lan gloss permukaan sing dhuwur. Gampang dicithak, lan bisa diwarnai kanthi bebas, ora ambu, tanpa rasa, ora beracun, lan ora nyebabake tuwuh jamur. Mula, wis dadi salah sawijining bahan plastik sing luwih populer.

Pabrikan ngadhepi tekanan perlindungan kesehatan lan lingkungan lan golek bahan sing bisa ngganti PC.

Ing latar mburi pasar iki, Eastman saka Amerika Serikat ngembangake copolyester Tritan kanggo generasi anyar. Apa kaluwihane?

1. permeabilitas sing apik, transmisi ringan> 90%, kabut <1%, nganggo kilau kaya kristal, mula botol Tritan transparan lan bening kaya kaca.

2. Ing babagan resistensi kimia, bahan Tritan duwe kauntungan mutlak, mula botol Tritan bisa diresiki lan diinfeksi nganggo macem-macem deterjen, lan dheweke ora wedi korosi.

3. Ora ngemot zat sing mbebayani lan nyukupi sarat perlindungan lingkungan lan kesehatan; kateguhan sing apik, kekuatan pengaruh sing gedhe; resistensi suhu dhuwur antara 94 ℃ -109 ℃.

new03_img03

Wektu kiriman: Okt-09-2020